Tweejarige basistraining

Inspiratie, beeldend vermogen, uit de comfortzone …

Doen wat werkt!

Vrije Academie ’t Pad is gebaseerd op de nieuwste psychologische stroming van cognitieve gedragstherapie: Acceptance and Commitment Therapy (ACT). We laten ons ook inspireren door andere psychotherapiemodellen, zoals: zijnsoriëntatie en het polaire denken middels de kernkwadranten van Ofman.


Vind jezelf in kunst en werk

Levenskunst of de kunst van het leven, dit zijn woorden die perfect passen bij onze filosofie. Er zit namelijk een overeenkomst in de vragen die het leven ons stelt en ons kunstzinnig vermogen. Beeldend werken daagt je uit om met weerbarstige materialen te werken. Dit vertalen we symbolisch door naar de weerbarstigheid van je eigen verwachtingen, weerstand en het onverwachte. Door hiermee aan de slag te gaan leer je te onderscheiden wat belangrijk voor je is. Hierdoor durf je grenzen te verleggen en keuzes te maken. Je ervaart teleurstelling en verlies minder dramatisch en staat zo vrij van angst en onzekerheid. Je komt dichterbij wie jij bent. Voor je professionele en persoonlijke ontwikkeling helpt het altijd om ‘jezelf te vinden’!

Kern in Beeld – 1

Ontdek nieuwe, creatieve wegen in kunst
Het eerste ervaringsgerichte Kern in Beeld (KIB-1) jaar draait om beeldende kunst die innerlijke beweging brengt. In een veilige omgeving leer je anders te kijken naar jezelf, naar de ander en naar kunst en krijg je voeling met negen beeldelementen met bijbehorende technieken. Dit doe je via kunstzinnige, filosofische en psychologische invalshoeken. We gaan steeds van beeld naar woord en van woord naar beeld. Een creatief en totaal concept helpt je nieuwe wegen te ontdekken. Je leert te experimenteren en je innerlijke en beeldende grenzen op te rekken. Therapeuten en coaches zijn verrast over de effectieve werkvormen, kunstenaars leren weer opnieuw het beeldende proces diep te voelen en op te bouwen. Een fris jaar met vele invalshoeken waar je gegarandeerd jezelf tegenkomt, wat je achtergrond ook is.

KIB-1 start in september / oktober 2017 in twee groepen. Keuze uit een maandag of een dinsdag groep.

Kosten studiejaar 2017-2018: € 2.245
Administratiekosten: € 45                                                       Bij
 inschrijving voor 1 september € 20 korting.                                                 
Mentorgesprek: € 85,-
Je kunt in 1 x betalen of gespreid.
Docenten: Marjan Raven en Yvonne Bal
Lesdag: Om de veertien dagen (totaal 21 lesdagen)
Maandaggroep begint op 25 september 2017.
Dinsdaggroep begint op 3 oktober 2017.
Lestijden: 10:00 – 16:30 uur
Studiedruk: Reken op nogmaals 1 dag in de 14 dagen voor thuisstudie in de vorm van bestuderen van het studiemateriaal, creatieve opdrachten en het schrijven van zelfreflectie. 

Kern in Beeld – 2

Verbreed jouw beeldend vermogen
In het tweede jaar van Kern in Beeld (KIB-2) ga je dieper in op het kunstzinnige proces. Je ontwikkelt je beeldend vermogen in de breedte dankzij prikkelende opdrachten en de wisselwerking tussen woord en beeld. Onder vakkundige begeleiding werk je met dezelfde beeldelementen als in het eerste studiejaar en zo maken we een verdiepende slag. Beeldelementen zoals energie, toon, kleur, vorm, lijn, diepte, zen, figuratief en symboliek.

Kosten studiejaar 2017-2018 € 2.245
Mentorgesprek: € 85
Docenten: Wieke van der Sluijs en Liesbeth Veenhof

Docenten specials: Charlotte Ankoné en Nicole des Bouvrie

Om de veertien dagen op maandag en woensdag (vol)  (totaal 22 lesdagen)
Lestijden: 10.00 uur – 16.30 uur
Studie-uren: ongeveer 20 dagen t.b.v. studiemateriaal en kunstzinnige opdrachten, zelfreflectie.

Persoonlijke creativiteit ontwikkelen

Wil je jouw creativiteit ontwikkelen zonder voor een diploma te gaan? Volg deze opleiding dan als persoonlijke ontwikkelingsweg. Neem contact op met Vrije Academie ’t Pad in Kesteren voor de mogelijkheden.

“Polariteit is één deur, waarop aan de ene kant ‘ingang’ staat en aan de andere kant ‘uitgang’ staat – maar het blijft één en dezelfde deur, waarvan wij, al naar gelang de kant van waaruit wij haar benaderen, slechts één aspect zien”.
Thorwald Dethlefsen, Rüdiger Dahlke

newspaper templates - theme rewards