Workshops en cursussen bij Vrije Academie ’t Pad

Kunst, filosofie en psychologie

Waarnemend Tekenen en Schilderen

Kijken is zien


De basis van de schilderkunst: de waarneming.

Wat is dat nu waarnemend tekenen en schilderen? Wat nemen we waar? Waar zit hem dat dan in? Hoe verhoud jij je tot wat je waarneemt? Wat zie je en hoe kijk je? Hoe verbeeld je dat in lijn, vorm en kleur? Wat werkt… wat werkt niet

Eigen Praktijk Dag

Wat wil ik en hoe zet ik dat neer?

De praktijk dag is een dag waarbij een ieder op zijn of haar eigen manier onderzoekt welke volgende stap je wilt gaan zetten in het realiseren van je eigen praktijk. En die ‘eigen praktijk’ is voor iedereen helemaal anders. We starten dus daar waar jij nu bent

Filosofie voor de Kunstenaar

Praktische Filosofie als een handvat richting autonoom kunstenaarschap
Filosofie is een methode die onmisbare handvaten geeft aan autonome kunstenaars (in opleiding). In deze cursus zullen we deze praktische, filosofische handvaten gaan bekijken en vooral ook: ervaren en toepassen.

Voor wie?
Vaktherapeuten en coaches die de verbinding van filosofische concepten aangaande de mens met het beeldend werken willen verdiepen. Filosofen en filosofisch geïnteresseerden die theoretische concepten willen ervaren door middel van beeldend werken. Kunstenaars (in opleiding) die hun kunstzinnige proces willen verdiepen door middel van fundamentele filosofische gedachtegoed.

Achtergrond in filosofie of het maken van kunst is niet noodzakelijk. Openheid om je perspectief te vergroten, te reflecteren op je eigen kunstenaarschap en je handen uit de mouwen te steken wel.

Cursus Inspiratie en Creatie

Wat is creativiteit? Waardoor kan een mens als kunstenaar geïnspireerd raken? Wat is toch dat speciale vermogen waarmee we plotseling nieuwe mogelijkheden zien, ideeën krijgen en dingen gaan maken?

Tussen alles op aarde wat leeft hebben wij mensen het meest complexe vermogen tot creëren, tot iets nieuws scheppen, gekregen. Wij hebben een vrije wil om keuzes te maken.

De cursus wordt in drie apart te volgen delen aangeboden;
• Compassie; met zachtheid kijken naar jezelf en waar je nu bent
• Innerlijke vrede; met overgave de stroom van het leven omarmen
• Kracht; Stil staan bij wat jou kracht geeft; waar je enthousiast van wordt

Masterclass PsychoSociaal Werk

Workshops en netwerken
Met een workshop over relaties spijker je jouw kennis weer bij. Daarnaast kun je ervaringen en kennis delen met alumni. Deze terugkomdag is voor creatief docenten, coach beeldend en psychosociaal therapeuten beeldend. Heb je een vergelijkbare opleiding gedaan? Van hart welkom!

Bijscholing verwerking Rouw en Verlies

Verdriet uiten via kunst en creativiteit
Creativiteit helpt bij het uiten van emoties rondom rouw en verlies. Het wegstoppen van deze ervaringen kan leiden tot allerlei klachten. Wil je als creatief docent, coach beeldend of psychosociaal therapeut beeldend anderen helpen met verlies om te gaan op kunstzinnige wijze? Meld je dan aan voor deze cursus.

Ben je geïnteresseerd in onze cursussen?

newspaper templates - theme rewards