CURSUSSEN

Abstracte Kunst

Ben je nieuwsgierig en wil je nieuwe dingen proberen? Tijdens deze cursus verken je verschillende manieren om abstracte kunst te creëren.

We helpen je om jouw eigen weg te vinden in het creatieve proces. In vier themadagen bouwen we aan jouw eigen aanpak om abstracte kunst te creëren.

Leven vanuit je Hart

Leven vanuit je Hart?

Een cursusjaar van transformatie van je hart, je ziel of kern, een jaar waarbij je universele spirituele wetmatigheden onderzoekt, ze doorleeft en uitbeeld.

19 lesdagen vanaf 11 oktober 2023

Liefde, eenheid, polariteit… op Vrije Academie ’t Pad staan vijftien basisprincipes centraal, die door de hele opleiding heen verweven zijn. In deze cursus worden ze in een persoonlijk proces uitgelicht en uitgediept.

Mijn Leven in Woord en Beeld

Je eigen levensverhaal creatief

Voor deze cursus hoef je geen ervaring te hebben met autobiografisch schrijven en/of beeldend werken. Het gaat niet om “mooi” of “technisch goed”. Plezier in en je openen voor het creatieve en persoonlijke proces staan voorop.

Beeldtaal

Elke creatie – ieder beeld – hoe eenvoudig ook, is uniek. En deze schepping, is een weerspiegeling (van een deel, van het on- en onderbewuste) van de schepper zelf. De ‘toets’ van de
kunstenaar maakt, dat een beeld dat door hem of haar is gemaakt, ook voor anderen herkenbaar kan zijn. Omdat het de unieke eigenschappen, kwaliteiten, en ook de innerlijke beleving laat zien van de kunstenaar.

Door samen, en vanuit de beeldelementen, objectief en met een open blik naar een creatie te kijken, en de juiste vragen gesteld te krijgen, is er veel meer naar het bewustzijn te brengen. En kun je zo, je eigen woorden geven aan je persoonlijke proces.

Nieuwsgierig geworden naar wat beelden aan je laten zien? 

Samenhang tussen Abstract en Figuratief 

 

Waarnemend tekenen en schilderen

We gaan op diverse manieren de samenhang tussen deze twee invalshoeken op de schilderkunst onderzoeken. Het thema waar elke lesdag om draait is je zelfportret. Zo leer je jezelf ook van allerlei interessante kanten kennen. 
Beeldelementen zoals vorm, kleur, lijn en energie zullen de boventoon voeren, elke lesdag in een andere samenhang.  
Materiaal waar we mee zullen werken is allerlei tekenmateriaal, acrylverf, olieverf, spiegel, je mobiel als camera en voor elke lesdag een groot schildersdoek. 

Eigen Praktijk Opzetten

Van Passie naar Missie

In de twee praktijkdagen gaan we via woord en beeld onderzoeken naar wat jouw diepste eigenheid is en hoe je dit ten behoeve van de medemens in kunt zetten. Dit kan op velerlei manieren immers. Daarom gaan we uit van het principe dat authenticiteit leidend is! Dan is er de grootste kans op succes! Ook praktische zaken zoals hoe je jezelf verkoopt komen aan bod.

Bijscholing verwerking Rouw en Verlies

 

Verdriet uiten via kunst en creativiteit
Creativiteit helpt bij het uiten van emoties rondom rouw en verlies. Het wegstoppen van deze ervaringen kan leiden tot allerlei klachten. Wil je als creatief docent, coach beeldend of psychosociaal therapeut beeldend anderen helpen met verlies om te gaan op kunstzinnige wijze? Meld je dan aan voor deze cursus.

 

Workshops en netwerken
Met een workshop over relaties spijker je jouw kennis weer bij. Daarnaast kun je ervaringen en kennis delen met alumni. Deze terugkomdag is voor creatief docenten, coach beeldend en psychosociaal therapeuten beeldend. Heb je een vergelijkbare opleiding gedaan? Van harte welkom!

Kunstzinnige Opdrachten leren geven

Tijdens drie extra sprankelende studiedagen wordt er bekeken hoe je kunstzinnige opdrachten geeft en begeleid.

Het geven van kunstzinnige tips lijkt eenvoudig maar vraagt een nog dieper inzicht in de beeldelementen. Kijken, analyseren en uitdagen. Hoe ben je een inspirerend en uitdagende docent in je eigen atelier?

Werken met Kinderen

Een cursus van vijf dagen als specialisatie bij PSW-3 of HBK-3. Ook belangstellenden in het werkveld kunnen (na een intakegesprek) participeren.

Een intensieve 5-daagse cursus voor het werken met kinderen, jeugd en jongeren. Een cursus speciaal voor iedereen die graag met kinderen in de rol van docent of coach werkt en zich wil bijscholen met de werkvormen van de Vrije Academie ’t Pad; de holistische beeldende methode gebaseerd op ACT..

 

Workshops en netwerken
Met een workshop over relaties spijker je jouw kennis weer bij. Daarnaast kun je ervaringen en kennis delen met alumni. Deze terugkomdag is voor creatief docenten, coach beeldend en psychosociaal therapeuten beeldend. Heb je een vergelijkbare opleiding gedaan? Van harte welkom!

Open Atelier Lessen:
Leven vanuit je Hart

Open Atelier Lessen ‘Zuiver, warm en stralend hart’ n.a.v. de basisprincipes van de Vrije Academie ’t Pad met Marjan Raven.

Vervolgjaar van de cursus Leven vanuit je Hart, ook los te volgen door (oud) leerlingen van ‘t Pad

Negen dagen, twee basisprincipes per dag.

Ben je geïnteresseerd in onze cursussen?