Workshops en cursussen bij

Vrije Academie ’t Pad

Kunst, ACT, filosofie en psychologie

Mijn Leven in Woord en Beeld

Je eigen levensverhaal creatief 


Voor deze cursus hoef je geen ervaring te hebben met autobiografisch schrijven en/of beeldend werken. Het gaat niet om “mooi” of “technisch goed”. Plezier in en je openen voor het creatieve en persoonlijke proces staan voorop.

ACT voor Coach en Therapeut


Acceptatie en Commitment Therapie, wat is dat?

En hoe zet je deze in als psychosociaal therapeut beeldend? Hoe pas je ACT toe als therapeut in je eigen praktijk?

Leren door ervaren.

Acceptatie en Commitment Therapie zet zichzelf tot doel de cliënt in de richting van psychologische flexibiliteit te brengen.

Accepteren wat er is, in plaats van jezelf te verliezen door alle vermijdingstechnieken die je inzet.

KIJKEN en ZIEN

Waarnemend tekenen en schilderen


De basis van de schilderkunst: de waarneming.

Wat is dat nu waarnemend tekenen en schilderen? Waar kijk je naar, hoe kijk je, hoe zet je dat om in beeldelementen zoals vorm, richting, tonaliteit en kleur. Hoe zorg je dat het beeld een eenheid wordt. Wat is jouw aanpak? De eigen stijl wordt gerespecteerd en zelfs versterkt. Chaos durven maken (want dat levert iets op) en het maken van heldere keuzes. Kortom: een cursus schilderen zoals er weinig te vinden zijn. 

Eigen Praktijk Opzetten

Van Passie naar Missie

In de twee praktijkdagen gaan we via woord en beeld onderzoeken naar wat jouw diepste eigenheid is en hoe je dit ten behoeve van de medemens in kunt zetten. Dit kan op velerlei manieren immers. Daarom gaan we uit van het principe dat authenticiteit leidend is! Dan is er de grootste kans op succes! Ook praktische zaken zoals hoe je jezelf verkoopt komen aan bod.

Bijscholing verwerking Rouw en Verlies

Verdriet uiten via kunst en creativiteit
Creativiteit helpt bij het uiten van emoties rondom rouw en verlies. Het wegstoppen van deze ervaringen kan leiden tot allerlei klachten. Wil je als creatief docent, coach beeldend of psychosociaal therapeut beeldend anderen helpen met verlies om te gaan op kunstzinnige wijze? Meld je dan aan voor deze cursus.

Workshops en netwerken
Met een workshop over relaties spijker je jouw kennis weer bij. Daarnaast kun je ervaringen en kennis delen met alumni. Deze terugkomdag is voor creatief docenten, coach beeldend en psychosociaal therapeuten beeldend. Heb je een vergelijkbare opleiding gedaan? Van harte welkom!

Kunstzinnige Opdrachten leren geven

Tijdens drie extra sprankelende studiedagen wordt er bekeken hoe je kunstzinnige opdrachten geeft en begeleid.

Het geven van kunstzinnige tips lijkt eenvoudig maar vraagt een nog dieper inzicht in de beeldelementen. Kijken, analyseren en uitdagen. Hoe ben je een inspirerend en uitdagende docent in je eigen atelier?

Werken met Kinderen

Een cursus van vier dagen als specialisatie bij PSW-3 of HBK-3. Ook belangstellenden in het werkveld kunnen (na een intakegesprek) participeren.

Een intensieve 4-daagse cursus voor het werken met kinderen, jeugd en jongeren. Een cursus speciaal voor iedereen die graag met kinderen in de rol van docent of coach werkt en zich wil bijscholen met de werkvormen van de Vrije Academie ’t Pad; de holistische beeldende methode gebaseerd op ACT..

Workshops en netwerken
Met een workshop over relaties spijker je jouw kennis weer bij. Daarnaast kun je ervaringen en kennis delen met alumni. Deze terugkomdag is voor creatief docenten, coach beeldend en psychosociaal therapeuten beeldend. Heb je een vergelijkbare opleiding gedaan? Van harte welkom!

Ben je geïnteresseerd in onze cursussen?

newspaper templates - theme rewards