cursussen aan de

Vrije Academie ’t Pad

cursussen

Aanbod

De Vrije Academie biedt naast volwaardige opleidingen ook een breed scala aan verdiepende en inspirerende cursussen.

Ook de cursussen passen binnen de kaders waarbinnen we werken:

Kunst, filosofie en psychologie sluiten ook hier naadloos op elkaar aan. Of je nu kiest voor de studierichtingen Psychosociaal Therapeut Beeldend, Psychosociaal Coach Beeldend of Holistisch Beeldend Kunstenaar, of voor een van onze inspirerende cursussen, je zult in iedere ldag een cocktail van deze lijnen ervaren.

Onze Cursussen

cursus

Abstracte Kunst

Ben je nieuwsgierig en wil je nieuwe dingen proberen? Tijdens deze cursus verken je verschillende manieren om abstracte kunst te creëren.

We helpen je om jouw eigen weg te vinden in het creatieve proces. In vier themadagen bouwen we aan jouw eigen aanpak om abstracte kunst te creëren.

Cursus

Leven vanuit je Hart

Een alternatief creatief jaar bestaande uit 3 blokken van elk 5 dagen, ook los van elkaar te volgen. Een route om je eigen spiritualiteit en haar wetmatigheden te onderzoeken. Het is geschikt voor iedereen, of je nu 4 jaar opleiding hebt en verdieping zoekt of voor het eerst kennismaakt met ‘t Pad. 

In deze cursus komen allerlei werkvormen voorbij, natuurlijk beeldende opdrachten, maar bijvoorbeeld ook meditaties, muziek en spontaan schrijven.

cursus

Mijn Leven in Woord en Beeld

Voor deze cursus hoef je geen ervaring te hebben met autobiografisch schrijven en/of beeldend werken. Het gaat niet om “mooi” of “technisch goed”. Plezier in en je openen voor het creatieve en persoonlijke proces staan voorop.

cursus

Beeldtaal

Elke creatie – ieder beeld – hoe eenvoudig ook, is uniek. En deze schepping, is een weerspiegeling (van een deel, van het on- en onderbewuste) van de schepper zelf. De ‘toets’ van de
kunstenaar maakt, dat een beeld dat door hem of haar is gemaakt, ook voor anderen herkenbaar kan zijn. Omdat het de unieke eigenschappen, kwaliteiten, en ook de innerlijke beleving laat zien van de kunstenaar.

Door samen, en vanuit de beeldelementen, objectief en met een open blik naar een creatie te kijken, en de juiste vragen gesteld te krijgen, is er veel meer naar het bewustzijn te brengen. En kun je zo, je eigen woorden geven aan je persoonlijke proces.

Nieuwsgierig geworden naar wat beelden aan je laten zien? 

cursus

Samenhang Abstract en Figuratief

Waarnemend tekenen en schilderen

We gaan op diverse manieren de samenhang tussen deze twee invalshoeken op de schilderkunst onderzoeken. Het thema waar elke lesdag om draait is je zelfportret. Zo leer je jezelf ook van allerlei interessante kanten kennen.
Beeldelementen zoals vorm, kleur, lijn en energie zullen de boventoon voeren, elke lesdag in een andere samenhang.

Materiaal waar we mee zullen werken is allerlei tekenmateriaal, acrylverf, olieverf, spiegel, je mobiel als camera en voor elke lesdag een groot schildersdoek.

cursus

Eigen Praktijk Opzetten
Van Passie naar Missie

In de twee praktijkdagen gaan we via woord en beeld onderzoeken naar wat jouw diepste eigenheid is en hoe je dit ten behoeve van de medemens in kunt zetten.

Dit kan op velerlei manieren immers. Daarom gaan we uit van het principe dat authenticiteit leidend is! Dan is er de grootste kans op succes! Ook praktische zaken zoals hoe je jezelf verkoopt komen aan bod.

Bijscholing / cursus

Verwerking Rouw en Verlies

Creativiteit helpt bij het uiten van emoties rondom rouw en verlies. Het wegstoppen van deze ervaringen kan leiden tot allerlei klachten. Wil je als creatief docent, coach beeldend of psychosociaal therapeut beeldend anderen helpen met verlies om te gaan op kunstzinnige wijze? Meld je dan aan voor deze cursus.

cursus

Werken met Kinderen

Een cursus van vijf dagen als specialisatie bij PSW-3 of HBK-3. Ook belangstellenden in het werkveld kunnen (na een intakegesprek) participeren.

Een intensieve 5-daagse cursus voor het werken met kinderen, jeugd en jongeren. Een cursus speciaal voor iedereen die graag met kinderen in de rol van docent of coach werkt en zich wil bijscholen met de werkvormen van de Vrije Academie ’t Pad; de holistische beeldende methode gebaseerd op ACT..