Workshops en cursussen bij

Vrije Academie ’t Pad

Kunst, filosofie en psychologie

Mijn Leven in Woord en Beeld

Je eigen levensverhaal creatief 


Voor deze cursus hoef je geen ervaring te hebben met autobiografisch schrijven en/of beeldend werken. Het gaat niet om “mooi” of “technisch goed”. Plezier in en je openen voor het creatieve en persoonlijke proces staan voorop.

ACT voor Coach en Therapeut


Acceptatie en Commitment Therapie, wat is dat?

En hoe zet je deze in als psychosociaal therapeut beeldend? Hoe pas je ACT toe als therapeut in je eigen praktijk?

Leren door ervaren.

Acceptatie en Commitment Therapie zet zichzelf tot doel de cliënt in de richting van psychologische flexibiliteit te brengen.

Accepteren wat er is, in plaats van jezelf te verliezen door alle vermijdingstechnieken die je inzet.

KIJKEN en ZIEN

Waarnemend tekenen en schilderen


De basis van de schilderkunst: de waarneming.

Wat is dat nu waarnemend tekenen en schilderen? Wat nemen we waar? Waar zit hem dat dan in? Hoe verhoud jij je tot wat je waarneemt? Wat zie je en hoe kijk je? Hoe verbeeld je dat in lijn, vorm en kleur? Wat werkt… wat werkt niet.

Eigen Praktijk Dagen

Wat wil ik en hoe zet ik dat neer?

De praktijk dag is een dag waarbij een ieder op zijn of haar eigen manier onderzoekt welke volgende stap je wilt gaan zetten in het realiseren van je eigen praktijk. En die ‘eigen praktijk’ is voor iedereen helemaal anders. We starten dus daar waar jij nu bent.

Bijscholing verwerking Rouw en Verlies

Verdriet uiten via kunst en creativiteit
Creativiteit helpt bij het uiten van emoties rondom rouw en verlies. Het wegstoppen van deze ervaringen kan leiden tot allerlei klachten. Wil je als creatief docent, coach beeldend of psychosociaal therapeut beeldend anderen helpen met verlies om te gaan op kunstzinnige wijze? Meld je dan aan voor deze cursus.

Workshops en netwerken
Met een workshop over relaties spijker je jouw kennis weer bij. Daarnaast kun je ervaringen en kennis delen met alumni. Deze terugkomdag is voor creatief docenten, coach beeldend en psychosociaal therapeuten beeldend. Heb je een vergelijkbare opleiding gedaan? Van harte welkom!

Ben je geïnteresseerd in onze cursussen?

newspaper templates - theme rewards