Van Passie naar Praktijk

Uitdelen van wat je in huis hebt is een bevredigende actie

Een eigen praktijk?

Ooit schreef ik mij in bij de KvK, de betroffen mevrouw vroeg, ‘Heeft u wel een bedrijfsplan?’ Ik had geen idee wat dat was en zei dus nee. ‘Dan gaat het niet lukken’, antwoordde de mevrouw. Ik dacht; wat een onzin, het gaat zeker wel lukken. Natuurlijk had ik wel al van alles in mijn hoofd zitten: hoe de grote lijn er uit ging zien, welke studierichtingen en welke basistraining, wat voor site, welke doelgroep, een visie op beeldend werken en hoe die samenhing met persoonlijk proces. Want daar was ik al een jaar of 20 mee bezig. Direct en ook indirect. Dus eigenlijk had ik wel degelijk een bedrijfsplan maar dat zat dus in mijn hoofd.

Mijn levens en werkervaring en de zoektocht die aan dit markante moment vooraf ging wil ik in deze twee dagen omzetten in werkvormen voor andere zoekenden naar ‘Wat ga ik in de wereld zetten?’.  Vanuit de visie dat dicht op de eigen huid een eigen praktijk op te zetten de beste en meest succesvolle aanpak is. Want mijn idee is: hoe authentieker hoe meer kans op succes. Dit is dan ook de focus van dit onderzoek, wie ben jij en wat wil jij. Hoe deel je uit, waar ligt jouw doelgroep, waar ben je onzeker in en wat is je grote passie.

De cursus bestaat uit twee lesdagen, met ieder een andere focus.

Praktijk-dag 1: Jouw Passie

Deze praktijk-dag is een dag waarbij we gaan zoeken via wat jouw kwaliteiten, verlangens, passie en doelgroep is naar je visie en missie. Dit via beeldende werkvormen, taal en associatie, elkaar bevragen, zelf invoelen.

Praktijk-dag 2: Jouw Missie

– Beschrijven van je doelstellingen, en concreet, hoe geef ik mijn passie vorm, zodanig dat het overkomt.
– Naamvoering die de lading dekt.
– Website met daarbij horende vormgeving die passend is bij wie jij bent en bij jouw doelgroep.
– Gebruik van FB, LinkedIn, Instagram, Pinterest etc.
– Regio krantjes.
– Verwoorden wat je doet in korte en krachtige taal.

Graag horen we van je of je geïnteresseerd bent in deze cursus. Ik wil je vragen om hiervoor dit inschrijfformulier van de site in te vullen waarop je je interesse aangeeft. Hier kun je je direct inschrijven.

Natuurlijk gaan we ook beeldend aan het werk!

Voor zowel mensen die al bekend zijn met Vrije Academie ’t Pad en degenen die daar nog niet bekend mee zijn. Iedereen welkom!

Kosten: € 220
Docent: Marjan Raven
Datums: 14 en 21 april 2024
Lestijden: 10.00 uur – 16.30 uur
Materiaal: Basispakket