Je passie en missie onderzoeken

Van Passie naar Praktijk

Uitdelen van wat je in huis hebt is een bevredigende actie

Een eigen praktijk?

Marjan: “Ooit schreef ik mij in bij de KvK, de betroffen mevrouw vroeg, ‘Heeft u wel een bedrijfsplan?’ Ik had geen idee wat dat was en zei dus nee. ‘Dan gaat het niet lukken’, antwoordde de mevrouw. Ik dacht; wat een onzin, het gaat zeker wel lukken. Want natuurlijk had ik wel al van alles in mijn hoofd zitten: hoe de grote lijn er uit ging zien (en zelfs al klaar), welke studierichtingen en welke basistraining, wat voor site, welke doelgroep, een visie op beeldend werken en hoe die samenhing met persoonlijk proces. Want daar was ik al een jaar of 20 mee bezig. Direct en ook indirect. Dus eigenlijk had ik wel degelijk een bedrijfsplan maar dat zat dus in mijn hoofd.”

“Mijn levens en werkervaring en de zoektocht die aan dit markante moment vooraf ging wil ik in deze twee dagen omzetten in werkvormen voor andere zoekenden naar ‘Wie ben ik en wat en hoe ga ik dat in de wereld zetten?’ Vanuit de visie dat dicht op de eigen huid een eigen praktijk op te zetten de beste en meest succesvolle aanpak is. Want mijn idee is: hoe authentieker hoe meer kans op succes. Dit is dan ook de focus van dit onderzoek, wie ben jij en wat wil jij. Hoe deel je uit, waar ligt jouw doelgroep, waar ben je onzeker in en wat is je grote passie.”

De cursus bestaat uit twee lesdagen, met ieder een andere focus zodat je gericht aan het werk kunt gaan na deze twee dagen.

Praktijk-dag 1: Jouw Passie

Deze praktijk-dag is een dag waarbij we gaan zoeken via wat jouw kwaliteiten, verlangens, passie en doelgroep is naar je visie en missie. Dit via beeldende werkvormen, taal en associatie, elkaar bevragen, zelf invoelen.

Praktijk-dag 2: Jouw Missie

– Beschrijven van je doelstellingen, en concreet, hoe geef ik mijn passie vorm, zodanig dat het overkomt.
– Naamvoering die de lading dekt.
– Website met daarbij horende vormgeving die passend is bij wie jij bent en bij jouw doelgroep.
– Gebruik van FB, LinkedIn, Instagram, Pinterest etc.
– Regio krantjes.
– Verwoorden wat je doet in korte en krachtige taal.

Graag horen we van je of je geïnteresseerd bent in deze cursus. Ik wil je vragen om hiervoor dit inschrijfformulier van de site in te vullen waarop je je interesse aangeeft. Hier kun je je direct inschrijven.

Natuurlijk zijn we heel beeldend aan het werk!

INFORMATIE

Praktische Zaken

Voor zowel mensen die al bekend zijn met Vrije Academie ’t Pad en degenen die daar nog niet bekend mee zijn. Iedereen welkom!

Datums

14 en 21 april 2024

Tijd

van 10.00 tot 16.30 uur

Prijs

€ 220,-

Materialen

Basispakket, o.a. kleurpotloden, zachte pastel, oliekrijt en acrylverf.

Docent: Marjan Raven

Tekenen, schilderen en boetseren is van kinds af aan mijn ‘hobby’ geweest. Na het volgen van twee en een halve kunstacademie en een opleiding tot beeldend therapeut heb ik het fenomeen kunst van allerlei kanten kunnen bekijken. Al zoekende wat kunst en kunsteducatie in ons mens-zijn voor plek inneemt, heb ik het voorrecht gehad de Vrije Academie ’t Pad te mogen opzetten.