Cursus ook te volgen in twee delen

Samenhang tussen Abstract  en  Figuratief 

Cursus onder leiding van Marjan Raven

 

Samenhang tussen

Abstract en Figuratief 

 

We gaan op verschillende manieren de samenhang tussen deze twee invalshoeken op de schilderkunst onderzoeken: werken naar de waarneming en werken van binnenuit, of……het abstraheren van de werkelijkheid en alles wat hier tussenin zit. Het zijn dus twee bewegingen om de samenhang te onderzoeken!

Het thema waar elke lesdag om draait is je ‘zelfportret’ in de ruimste zin van het woord. Zo leer je jezelf op luchtige, creatieve en kunstzinnige wijze van allerlei interessante kanten kennen. Echter is het begrip zelfportret in deze heeeel ruim op te vatten en eigenlijk ‘gewoon’ ons speelse uitgangspunt. 

Beeldelementen zoals vorm, kleur, lijn en energie zullen de boventoon voeren, elke lesdag in een andere samenhang. Soms werken we van binnenuit, dan weer via collage, of via de waarneming. Er is van alles mogelijk.

 
Materiaal  waar we mee zullen werken is allerlei tekenmateriaal, acrylverf, olieverf, spiegel, je mobiel als camera en voor elke lesdag een  groot schildersdoek. Je gaat je ras ontwikkelen. Zowel kunstzinnige inspiraties doen, als je creativiteit vergroten. Lekkere smuldagen dus….!
 
 
 

Docent: Marjan Raven

Datums: vanaf 11 november inschrijven uiterlijk 1 november 2023

Zaterdagen 1 t/m 4: € 450 op 11 nov, 2 dec 2023, 6 jan en 10 feb 2024

Zaterdagen 5 t/m 8: € 450 op 2 maart, 13 april, 11 mei en 1 juni 2024

Alle dagen inschrijven voor 1 november 2023 € 850

Lestijden: 10.00 uur – 16.30 uur
Materiaal: zelf meenemen, schildersezels zijn aanwezig
Locatie: Opheusden, Koningsstraat 2A, 4043 JB

Voor beginners en gevorderden.

“Kunst maken maakt gelukkig”