Het thema waar elke lesdag om draait is je ‘zelfportret’.

Samenhang tussen Abstract en Figuratief

Samenhang tussen Abstract en Figuratief

We gaan op verschillende manieren de samenhang tussen deze twee invalshoeken op de schilderkunst onderzoeken: werken naar de waarneming en werken van binnenuit, of……het abstraheren van de werkelijkheid en alles wat hier tussenin zit. Het zijn dus twee bewegingen om de samenhang te onderzoeken!

Het thema waar elke lesdag om draait is je ‘zelfportret’ in de ruimste zin van het woord. Zo leer je jezelf op luchtige, creatieve en kunstzinnige wijze van allerlei interessante kanten kennen. Echter is het begrip zelfportret in deze heeeel ruim op te vatten en eigenlijk ‘gewoon’ ons speelse uitgangspunt.

Beeldelementen zoals vorm, kleur, lijn en energie zullen de boventoon voeren, elke lesdag in een andere samenhang. Soms werken we van binnenuit, dan weer via collage, of via de waarneming. Er is van alles mogelijk.

Materiaal waar we mee zullen werken is allerlei tekenmateriaal, acrylverf, olieverf, spiegel, je mobiel als camera en voor elke lesdag een groot schildersdoek. Je gaat je ras ontwikkelen. Zowel kunstzinnige inspiraties doen, als je creativiteit vergroten. Lekkere smuldagen dus….!

INFORMATIE

Praktische Zaken

Voor beginners en gevorderden. Deze cursus is ook te volgen in 2 delen.

Datums

Datums volgen

Tijd

van 10.00 tot 16.30 uur

Prijs

€ 850,-

Materialen

Zelf meenemen, schildersezels zijn aanwezig.

Docent: Marjan Raven

Tekenen, schilderen en boetseren is van kinds af aan mijn ‘hobby’ geweest. Na het volgen van twee en een halve kunstacademie en een opleiding tot beeldend therapeut heb ik het fenomeen kunst van allerlei kanten kunnen bekijken. Al zoekende wat kunst en kunsteducatie in ons mens-zijn voor plek inneemt, heb ik het voorrecht gehad de Vrije Academie ’t Pad te mogen opzetten.