Psychosociaal Werk Beeldend

‘Doen wat werkt’

ACT!

Leven naar je waarden

De Vrije Academie ’t Pad staat voor een holistische aanpak van hoofd, hart en handen. De academie geeft betekenis aan de combinatie beeldende kunst en psychologie, waarbij een positief mensbeeld centraal staat. Dat maakt onze academie ideaal voor mensen die werken met personen met een burn-out, trauma en / of psychosociale problemen. Ook als je hier zelf mee te maken hebt, helpen onze opleidingen om jouw kracht te (her)ontdekken.

Holistisch werken
Hierbij gebruiken we de zes beginselen van Acceptance and Commitment Therapy (ACT) en het kunstzinnig proces. De hele mens met al zijn aspecten wordt door deze methode aangesproken. Leven is een creatief proces. Creatief en kunstzinnig werken, spiegelt hoe je dat doet en geeft je de mogelijkheid je te ontwikkelen als authentiek en autonoom mens. We stellen onszelf ten doel je hierin te begeleiden.

PSW-3

Opleiding tot Psychosociaal Coach Beeldend en eerste deel van de studie tot Psychosociaal Therapeut Beeldend – ACT

Groei is delen wie je bent
Na de basistraining kun je kiezen voor dit toegepaste studiejaar. PSW-3 is een jaar waarin je leert op basis van ACT en beeldend werken te coachen maar is ook het voorbereidende jaar voor PSW-4.  Je leert lichtvoetig via beeld en ACT mensen te inspireren hun leven te doorleven en op de rit te zetten. Ervaar zelf hoe leuk en creatief ACT kan zijn. Toelating na getoonde geschiktheid door het team te bepalen door middel van een entreetoets.

Je rondt af als Psychosociaal Coach Beeldend Act georiënteerd.

Dit studietraject kun je vervolgen met PSW-4; Psychosociaal Therapeut Beeldend ACT gebaseerd.

Kosten studiejaar: € 2.100
Mentorgesprek: € 90

Docenten team PSW-3:
Marjan Raven, Annemieke Varkevisser, Nicole des Bouvrie, Monique van Vugt, Margreeth Zwiggelaar – Ufkes.

14 lesdagen en twee lesdagen leertherapie bij leertherapeut.Studie-uren ongeveer 12 dagen.

Lesdag 2022-2023: vrijdag (2 sept 2022 t/m 8 april 2023)
Lestijden: 10.00 uur – 16.30 uur
 

PSW-4 Afstuderen als Psychosociaal Therapeut Beeldend

Counseling en kunst
De opleiding psychosociaal therapeut beeldend draait volledig om beeldend werken en oefenen in counseling. Dit studiejaar bouwt voort op de twee basisjaren en PSW-3. Tijdens dit tweede deel van het PSW studietraject praten we over psychosociale processen, over ACT, over transparantie en betrokkenheid. Allemaal cruciaal om een goede Psychosociale Therapeut Beeldend te worden. Je leert individuen te begeleiden en je leert de stappen van het creatieve en het kunstzinnige proces op gang te brengen. Onderdeel daarvan is het objectief vragen kunnen stellen naar aanleiding van de beelden. Deze route is gebaseerd op Acceptance en Commitment Therapie (ACT). In dit spannende en leerzame traject groei je uit tot een Psychosociaal Therapeut Beeldend. Je kunt met je diploma een eigen praktijk opstarten om mensen te begeleiden met een therapeutische hulpvraag zoals depressie, burn-out, relatievragen, fysieke klachten, psychosomatische klachten etc. Ook is het aansluiten bij een interdisciplinair team mogelijk. Deze route is geaccrediteerd door de KTNO en aangesloten bij de beroepsvereniging Tekentaal.

Studiekosten PSW-4 2022: € 3.400
Mentorgesprek: € 90 per gesprek
Docenten: Marjan Raven, Annemieke Varkevisser, Nicole des Bouvrie en Margreeth Zwiggelaar-Ufkes
Lesdag: Vrijdag om de veertien dagen
Lestijden: 10.00 uur – 16.30 uur
Staat gepland: mei 2022 als vervolg op PSW-3 dat startte in september 2021

Andere studie-uren: intervisie, boekenlijst, oefensessies, modules bestuderen.

 

Instromen met voldoende (therapeutische)vooropleiding en of ervaring is bespreekbaar in een intakegesprek. Graag ruim van te voren opgeven via het intakeformulier. Om instroom PSW-3 in september 2022 of PSW-4 in mei 2022 of 2023 mogelijk te maken worden er twee studiedagen ingepland om je in te werken in de werkvormen van ’t Pad.
Kosten: € 850 inclusief digitaal de benodigde verplichte modules uit eerdere studiejaren.
Docent: Marjan Raven

newspaper templates - theme rewards