Psychosociaal Werk Beeldend

‘Doen wat werkt’

ACT!

Leven naar je waarden

De Vrije Academie ’t Pad staat voor een holistische aanpak van hoofd, hart en handen. De academie geeft betekenis aan de combinatie beeldende kunst en psychologie, waarbij een positief mensbeeld centraal staat. Dat maakt onze academie ideaal voor mensen die werken met personen met een burn-out, trauma en / of psychosociale problemen. Ook als je hier zelf mee te maken hebt, helpen onze opleidingen om jouw kracht te (her)ontdekken.

Holistisch werken
Hierbij gebruiken we de zes beginselen van Acceptance and Commitment Therapy (ACT) en het kunstzinnig proces. De hele mens met al zijn aspecten wordt door deze methode aangesproken. Leven is een creatief proces. Creatief en kunstzinnig werken, spiegelt hoe je dat doet en geeft je de mogelijkheid je te ontwikkelen als authentiek en autonoom mens. We stellen onszelf ten doel je hierin te begeleiden.

PTB-3 eerste deel van de studie tot Psychosociaal Therapeut Beeldend – ACT georiënteerd 

Groei is delen wie je bent
Dit toegepaste studiejaar na de basistraining in de richting psychosociaal werk is het voorbereidende jaar voor PTB-4. Je leert lichtvoetig via beeld en ACT mensen te inspireren hun leven te doorleven en op de rit te zetten. Ervaar zelf hoe leuk en creatief ACT kan zijn. Toelating na getoonde geschiktheid door het team te bepalen.

Dit studiejaar vervolg je met PTB-4; Psychosociaal Therapeut Beeldend.

Kosten studiejaar: € 2.280

Leertherapie: € 200
Mentorgesprek: € 85

Docenten team PTB:

Marjan Raven, Sandra Frölich, Annemieke Varkevisser, Monique van Vugt, Nicole des Bouvrie

19 dagen en twee dagen Leertherapie 

Lesdag 2020-2021:

woensdag: 2 september tot kerstvakantie
vrijdag: vanaf 15 januari 2021

Lestijden: 10.15 uur – 16.30 uur

 

PTB-4 Afstuderen als Psychosociaal Therapeut Beeldend

Counseling en kunst
De opleiding psychosociaal therapeut beeldend draait volledig om beeldend werken en oefenen in counseling. Dit studiejaar bouwt voort op de twee basisjaren en PTB-3. Toelating na getoonde geschiktheid door het team te bepalen via de entreetoets. Tijdens een studietraject van één jaar praten we over psychologische processen, over ACT, over transparantie en betrokkenheid. Allemaal cruciaal om een goede therapeut te worden. Je leert individuen te begeleiden en je leert de stappen van het kunstzinnige proces op gang te brengen. Onderdeel daarvan is het objectief vragen kunnen stellen naar aanleiding van de beelden. Deze route is gebaseerd op Acceptance en Commitment Therapie (ACT). In dit spannende en leerzame traject groei je uit tot een Psychosociaal Therapeut Beeldend.Je kunt een eigen praktijk opstarten om mensen te begeleiden met een therapeutische hulpvraag zoals depressie, burn-out, relatievragen, fysieke klachten, psychosomatische klachten etc. Ook is het aansluiten bij een interdisciplinair team mogelijk.

Studiekosten PTB-4 2021: € 2.280
Leertherapie: € 400
Mentorgesprek: € 85 per gesprek
Docenten: Marjan Raven, Annemieke Varkevisser, Nicole des Bouvrie
Studiebegeleiders: Annemieke Varkevisser, Nicole des Bouvrie en Monique van Vugt
Lesdag: Vrijdag om de veertien dagen
Lestijden: 10.15 uur – 16.30 uur
Gaat van start: september 2021
Andere studie-uren: intervisie, boekenlijst, oefensessies, modules bestuderen. Voor verdere specificaties zie studiegids.
Aangesloten bij de beroepsvereniging voor tekentaal.

 

Instromen met voldoende (therapeutische)vooropleiding en of ervaring is bespreekbaar in een intakegesprek. Graag ruim van te voren opgeven via intakeformulier. Om instroom PTB-4 in september 2021 mogelijk te maken worden er twee studiedagen ingepland om je in te werken in de werkvormen van ’t Pad.
Kosten: € 400 inclusief digitaal de voor PTB-4 verplichte modules van de eerste twee studiejaren.
Docent: Marjan Raven

newspaper templates - theme rewards