de opleidingen aan de

Vrije Academie ’t Pad

Wat ons onderscheid

Kunst, filosofie en psychologie sluiten in al onze opleidingen naadloos op elkaar aan.

De opleidingen (op HBO niveau) van de Vrije Academie ’t Pad onderscheiden zich dankzij een paar rode draden die samen de ruggengraat van de opleiding vormen:

Kunst, filosofie en psychologie sluiten hier naadloos op elkaar aan. Of je nu kiest voor de studierichtingen Psychosociaal Therapeut Beeldend, Psychosociaal Coach Beeldend of Holistisch Beeldend Kunstenaar, je zult in iedere lesdag een cocktail van deze lijnen ervaren.

Na een basisjaar (KIB) beeldende kunstopleiding voor persoonlijke ontwikkeling kies je een van deze bovenstaande studierichtingen. Een combinatie is ook mogelijk…. of je kiest voor een route voor verdere persooonlijke verdieping: de cursus ‘Leven vanuit het hart’

In de kunstopleidingen bouwen we jouw kennis, ervaring en inzicht stapsgewijs op.

Klik om te vergroten

Erkende opleiding op maat

Onze opleiding PSW is erkend door de KTNO, aangesloten bij de beroepsverenigingen van de VIV, de VT, de NVST. De gehele academie is geregistreerd bij de CRKBO en alle studiejaren worden begeleid door bevlogen en ervaren docenten.

Er zijn allerlei mogelijkheden om een eigen traject te lopen door de opleidingen naar jouw kunnen en wensen. Bijvoorbeeld via vrijstellingen en verkorte trajecten of door jaren als losse modules te volgen. Neem hiervoor contact op met de academie.

Holistische benadering

Vrije Academie ‘t Pad staat voor de complete benadering van mens-zijn via hoofd (gedachten), hart (gevoelens) en handen (gedrag) en gaat uit van een betekenisvol waardengericht leven.

Ontdek wat je in je hebt en haal alles uit jezelf. Geniet van warme, sociale contacten en doe ruime ervaringen op om jouw kunnen te ontwikkelen.

Vergroot jouw slagkracht in je persoonlijke leven en/of je werkzame leven. Een effectieve studie die jou helpt ontplooien als authentiek en autonoom mens.

opleiding

Basistraining

In de basistraining leer je de grammatica van de beeldtaal, filosofisch te denken en objectief waar te nemen op basis van 9 beeldelementen. Ook werkt dit door in jezelf, je kijkt anders naar jezelf, de ander en je omgeving.

opleiding

Psychosociaal Werk

Na de basistraining kun je bij gebleken geschiktheid kiezen voor de route psychosociaal werk – coach en therapeut beeldend. Deze route is op basis van  Acceptance and Commitment Therapy (ACT).

opleiding

Holistische Beeldende Kunst

In de opleiding holistische beeldende kunst laat jij jezelf zien. De lessen dagen je uit je te verdiepen in je beeldende vermogen en wat jij uit wilt drukken.

Via innerlijke en uiterlijke waarneming doe je onderzoek naar jouw scheppingsproces.

Tekenen, schilderen, boetseren…

Voor onze opleidingen hoef je niet te kunnen tekenen. Affiniteit met beeldend werken is uiteraard wel relevant. 

De afstudeerrichting holistisch beeldende kunst haalt al jouw kunstzinnige verlangen naar boven. Voor zowel beginners als beeldend kunstenaars is dit een bezielend pad. 

In de psychosociale richting wordt er op speelse en uitdagende wijze met allerlei materialen gewerkt. Ook deze route is geschikt voor coaches en therapeuten. 

Persoonlijk ontwikkelings-traject

Persoonlijk ontwikkelingstraject

Deze bovenstaande studiejaren kun je ook als persoonlijk ontwikkelingstraject volgen. Je hoeft dan niet aan toetsen, examens en andere studie-eisen te voldoen.