Vrije Academie ’t Pad

Wij onderscheiden ons door:

De opleidingen (op HBO niveau) van de Vrije Academie ’t Pad onderscheiden zich dankzij een paar rode draden die samen de ruggengraat van de opleiding vormen:

De beeldelementen

Acceptatie en Commitment Therapie 

Het kunstzinnig proces

Het kernkwadrant

De basisprincipes

Kunst, filosofie en psychologie sluiten hier naadloos op elkaar aan. Of je nu kiest voor de studierichtingen Psychosociaal Therapeut Beeldend, Psychosociaal Coach Beeldend of Holistisch Beeldend Kunstenaar, je zult in iedere lesdag een cocktail van deze lijnen ervaren.

Na een basisjaar (KIB) beeldende kunstopleiding voor persoonlijke ontwikkeling kies je een van deze bovenstaande studierichtingen. Een combinatie is ook mogelijk…. of je kiest voor een route voor verdere persooonlijke verdieping: de cursus ‘Leven vanuit het hart’

In de kunstopleidingen bouwen we jouw kennis, ervaring en inzicht stapsgewijs op.

Erkende opleiding op maat
Onze opleiding PSW is erkend door de KTNO, aangesloten bij de beroepsverenigingen van de VIV, de VT, de NVST. De gehele academie is geregistreerd bij de CRKBO en alle studiejaren worden begeleid door bevlogen en ervaren docenten.
Er zijn allerlei mogelijkheden om een eigen traject te lopen door de opleidingen naar jouw kunnen en wensen. Bijvoorbeeld via vrijstellingen en verkorte trajecten of door jaren als losse modules te volgen. Neem hiervoor contact op met de academie.

Holistische benadering
Vrije Academie ‘t Pad staat voor de complete benadering van mens-zijn via hoofd (gedachten), hart (gevoelens) en handen (gedrag) en gaat uit van een betekenisvol waardengericht leven. Ontdek wat je in je hebt en haal alles uit jezelf. Geniet van warme, sociale contacten en doe ruime ervaringen op om jouw kunnen te ontwikkelen. Vergroot jouw slagkracht in je persoonlijke leven en/of je werkzame leven. Een effectieve studie die jou helpt ontplooien als authentiek en autonoom mens.

In de basistraining leer je de grammatica van de beeldtaal. Filosofisch denken, objectief waarnemen op basis van 9 beeldelementen. Ook werkt dit door in jezelf, je kijkt anders naar jezelf, de ander en je omgeving.

Na de basistraining kun je bij gebleken geschiktheid kiezen voor de route psychosociaal therapeut beeldend. Deze route is op basis van cognitieve gedragstherapie Acceptance and Commitment Therapy (ACT).

In de opleiding holistische beeldende kunst laat jij jezelf zien. De lessen dagen je uit je te verdiepen in je beeldende vermogen en wat jij uit wilt drukken. Via innerlijke en uiterlijke waarneming doe je onderzoek naar jouw scheppingsproces. Al schilderend, boetserend of scheppend kom je tot jouw authentieke resultaat. Laat jij de wereld zien wat je te vertellen hebt?

Tekenen, schilderen, boetseren ….

Medium Beeldend
Voor onze opleidingen hoef je niet te kunnen tekenen. Affiniteit met beeldend werken is uiteraard wel relevant. De afstudeerrichting holistisch beeldende kunst haalt al jouw kunstzinnige verlangen naar boven. Voor zowel beginners als beeldend kunstenaars is dit een bezielend pad. In de psychosociale richting wordt er op speelse wijze met allerlei materialen gewerkt. Het laat zien wie je bent.

 

Persoonlijke ontwikkelingstraject

Deze studiejaren kun je ook als persoonlijk ontwikkelingstraject volgen. Je hoeft dan niet aan toetsen, examens en andere studie-eisen te voldoen.

Ben je geïnteresseerd in onze opleidingen?