BASISJAREN

Kern in Beeld  1 en 2

 

Levenskunst of de kunst van het leven, dit zijn woorden die perfect passen bij onze filosofie van een vervullend leven. Er zit namelijk een overeenkomst in de vragen die het leven ons stelt en ons kunstzinnige, creatieve vermogen. Beeldend werken daagt je bij uitstek uit om met de weerstanden van materialen te werken. Door hiermee aan de slag te gaan leer je te onderscheiden wat er echt belangrijk voor je is en hoe jij met deze uitdagingen omgaat. Zo kom je dichterbij wie jij bent en leer je je kwaliteiten te waarderen en je valkuilen te relativeren.

Psychosociaal Werk

De opleiding PSW leidt op tot Psychosociaal Coach en Therapeut Beeldend en draait volledig om beeldend werken en oefenen in counseling. Dit doe je aan de hand van de negen beeldelementen energie, toon, kleur, lijn, vorm, diepte, zen, figuratief en symboliek. Deze route is gebaseerd op Acceptance and Commitment Therapy (ACT).

Bijscholing

Rouw en Verlies

Hoe helpt creativiteit in processen van rouw en verlies? Verdriet dat niet is geuit, kan tot allerlei klachten leiden, zoals vereenzaming, depressie en ziekte. Door creatief te werken kan iemand in contact komen met beelden uit het onderbewuste. Deze beelden vertellen wat van binnen leeft en niet te uiten is met woorden..

Bijscholing: Kijken en Zien

Ben je geïnteresseerd in onze opleidingen en cursussen?