Bijscholing verwerking

Cursus / bijscholing rouw en verlies

Creativiteit bij rouwverwerking

 

Hoe helpt creativiteit in processen van rouw en verlies? Verdriet dat niet is geuit, kan tot allerlei klachten leiden, zoals vereenzaming, depressie en ziekte. Door creatief te werken kan iemand in contact komen met beelden uit het onderbewuste. Deze beelden vertellen wat van binnen leeft en niet te uiten is met woorden.

De ervaring leert dat dit een helende manier is om met verlies en rouw om te gaan. In deze cursus van vier dagen werken we met verschillende kunstzinnige en creatieve middelen (tekenen, schilderen, collages, boetseren en schrijven). Zo maak je kennis met en ervaar je hoe verschillende kunstzinnige en creatieve werkvormen helpen bij de verwerking van rouw en verlies.

 

Geef verlies aandacht

 

Deze cursus is voor mensen die voor zichzelf op een liefdevolle manier aandacht willen geven aan verlies en open staan om deze ervaring te verweven met het leven, of anderen daarbij willen begeleiden. Hierbij worden creatieve middelen gebruikt; beeldend werken, schrijven, lichaamsoefeningen e.a.

 

Praktische informatie

 

Kosten: € 525 (incl. syllabus)
Docent: Yvonne Bal
Datums vierdaagse cursus/bijscholing in 2022:

VOL  Zaterdag: 29 okt, 12 en 26 nov en 17 dec 2022

Zaterdagen 28 jan, 11 en 25 feb en 11 maart 2023.

Tijd: 10.00 uur – 16.30 uur                                            
Materiaal: inclusief papier en boetseerklei. Exclusief overige materialen zoals kleurpotloden, bijenwaskrijt, pastel- en oliepastelkrijt, deze zijn desgewenst in het winkeltje te koop.

Locatie: Opheusden, Koningsstraat 2A, 4043 JB