Cursus rouw en verlies

Bijscholing verwerking

Cursus / bijscholing rouw en verlies

Creativiteit bij rouwverwerking

Hoe helpt creativiteit in processen van rouw en verlies? Verdriet dat niet is geuit, kan tot allerlei klachten leiden, zoals vereenzaming, depressie en ziekte. Door creatief te werken kan iemand in contact komen met beelden uit het onderbewuste. Deze beelden vertellen wat van binnen leeft en niet te uiten is met woorden.

De ervaring leert dat dit een helende manier is om met verlies en rouw om te gaan. In deze cursus van vier dagen werken we met verschillende kunstzinnige en creatieve middelen (tekenen, schilderen, collages, boetseren en schrijven). Zo maak je kennis met en ervaar je hoe verschillende kunstzinnige en creatieve werkvormen helpen bij de verwerking van rouw en verlies.

Geef verlies een plek

Deze cursus is voor mensen die op een liefdevolle manier het verlies een plek willen geven of anderen daarbij willen helpen. Hulpverleners leren cliënten met creatieve middelen de draad van het leven weer op te pakken.

Praktische informatie

Kosten: € 525 (incl. syllabus)
Docent: Yvonne Bal
Datums vierdaagse cursus/bijscholing in 2022:

Zaterdag: 29 okt, 12 en 26 nov en 17 dec 2022 

Tijd: 10.00 uur – 16.30 uur                                            
Materiaal: inclusief papier en boetseerklei. Exclusief overige materialen zoals kleurpotloden, bijenwaskrijt, pastel- en oliepastelkrijt, deze zijn desgewenst in het winkeltje te koop.

Locatie: Opheusden, Koningsstraat 2A, 4043 JB

Nog twee plaatsen vrij.

newspaper templates - theme rewards