Hoe helpt creativiteit in processen van rouw en verlies?

Bijscholing rouw en verlies

Vijfdaagse Cursus / bijscholing rouw en verlies

Rouw en verliesverwerking met behulp van een creatief proces

Hoe helpt creativiteit in processen van rouw en verlies? Verdriet dat niet geuit is, kan tot verschillende klachten leiden, zoals vereenzaming, depressie en ziekte. Door creatief te werken kan iemand in contact komen met beelden uit het onbewuste. Deze beelden vertellen wat van binnen leeft en niet te uiten is met woorden.

De ervaring leert dat dit een helende manier is om met verlies en rouw om te gaan. We gebruiken creatieve middelen zoals tekenen, uitbeelden met materialen (kleurpotloden, pastelkrijt, oliepastelkrijt, bijenwasblokjes), collages, boetseren, schrijven en lichaamswerk. Waarna we e.a. delen met en luisteren naar elkaar. Zo maak je kennis en krijg je ervaring met verschillende kunstzinnige en creatieve werkvormen die helpen bij de verwerking van rouw en verlies.

Geef verlies aandacht

Deze cursus is voor mensen die voor zichzelf op een verantwoorde manier aandacht willen geven aan verlies en open staan ​​​​om deze ervaring te verweven met het leven. Heb je een eigen praktijk dan zijn deze werkvormen ook in te zetten bij het begeleiden van anderen.

INFORMATIE

Praktische Zaken

Datums RV 1

Donderdagen 3, 17 oktober 7, 21 en 28 november 2024

Datums RV 2

Vrijdagen 17, 31 januari, 14 februari, 1 en 7 maart 2025

Tijd

van 10.00 tot 16.30 uur

Prijs

€ 675,- (incl. syllabus en bewijs van deelname)

Materialen

Inclusief papier en boetseerklei. Exclusief overige materialen zoals kleurpotloden, bijenwaskrijt, pastel- en oliepastelkrijt, deze zijn in het winkeltje op de opleiding te koop.

Docent Yvonne Bal

Docent: Yvonne Bal

Ik vind het fijn om mensen te mogen begeleiden in hun zelfonderzoek door middel van de beeldtaal. Getuige te mogen zijn van hun ontwikkeling en verwondering. Het ontroert mij steeds weer als ik zie dat het beeldend werken zoveel teweeg kan brengen in mensen. Daarbij vind ik het heerlijk om te werken met mensen die zelf verantwoording durven nemen voor de kwaliteit van hun leven. Beeldend werken heeft mij enorm geholpen om met mijn eigen verliezen om te gaan. Het proces ten diepste, voor wat mogelijk is, te beleven. Graag deel ik deze ervaringen en tools ook met jou.