Bijscholing rouw en verlies verwerking max zes deelnemers

Cursus / bijscholing rouw en verlies

Creativiteit door rouwverwerking

 

Hoe helpt creativiteit in processen van rouw en verlies? Verdriet dat niet bekend is, kan tot verschillende klachten leiden, zoals vereenzaming, depressie en ziekte. Door creatief te werken kan iemand in contact komen met beelden uit het onbewuste. Deze beelden vertellen wat van binnen leeft en niet te uiten is met woorden.

De ervaring leert dat dit een helende manier is om met verlies en huwelijk om te gaan. In deze cursus van vier dagen werken combineren we kennis met verschillende kunstzinnige en creatieve middelen (tekenen, schilderen, collages, boetseren en schrijven). Zo maak je kennis met en ervaring met verschillende kunstzinnige en creatieve werkvormen die helpen bij de verwerking van rouw en verlies.

 

Geef verlies aandacht

 

Deze cursus is voor mensen die voor zichzelf op een verantwoorde manier aandacht willen geven aan verlies en open staan ​​​​om deze ervaring te verweven met het leven, of anderen terwijl ze willen begeleiden. Mogelijk worden creatieve middelen gebruikt; beeldend werken, schrijven, lichaamsoefeningen ea

 

Praktische informatie

 

Kosten: € 675 (incl. syllabus)
Docent: Yvonne Bal
Datums vijfdaagse cursus/bijscholing in 2023:

Vrijdagen: 20 oktober, 3, 17 november en 1, 15 dec 2023

Tijd: 10.00 uur – 16.30 uur
Materiaal: inclusief papier en boetseerklei. Exclusief overige materialen zoals kleurpotloden, bijenwaskrijt, pastel- en oliepastelkrijt, dit zijn patroon in het winkeltje te koop.

Locatie: Opheusden, Koningsstraat 2A, 4043 JB