Hoe helpt creativiteit in processen van rouw en verlies?

Bijscholing rouw en verlies

Cursus / bijscholing rouw en verlies

Creativiteit door rouwverwerking

Hoe helpt creativiteit in processen van rouw en verlies? Verdriet dat niet bekend is, kan tot verschillende klachten leiden, zoals vereenzaming, depressie en ziekte. Door creatief te werken kan iemand in contact komen met beelden uit het onbewuste. Deze beelden vertellen wat van binnen leeft en niet te uiten is met woorden.

De ervaring leert dat dit een helende manier is om met verlies en huwelijk om te gaan. In deze cursus van vier dagen werken combineren we kennis met verschillende kunstzinnige en creatieve middelen (tekenen, schilderen, collages, boetseren en schrijven). Zo maak je kennis met en ervaring met verschillende kunstzinnige en creatieve werkvormen die helpen bij de verwerking van rouw en verlies.

Geef verlies aandacht

Deze cursus is voor mensen die voor zichzelf op een verantwoorde manier aandacht willen geven aan verlies en open staan ​​​​om deze ervaring te verweven met het leven, of anderen terwijl ze willen begeleiden. Mogelijk worden creatieve middelen gebruikt; beeldend werken, schrijven, lichaamsoefeningen ea

INFORMATIE

Praktische Zaken

Datums

Woensdagen 20 maart, 3 en 17 april, 1 en 8 mei 2024

Tijd

van 10.00 tot 16.30 uur

Prijs

€ 675,- (incl. syllabus)

Materialen

Inclusief papier en boetseerklei. Exclusief overige materialen zoals kleurpotloden, bijenwaskrijt, pastel- en oliepastelkrijt, deze zijn in het winkeltje op de opleiding te koop.

Docent Yvonne Bal

Docent: Yvone Bal

Ik vind het fijn om studenten te mogen begeleiden in hun zelfonderzoek door middel van de beeldtaal. Getuige te mogen zijn van hun ontwikkeling en verwondering. Het ontroert mij steeds weer als ik zie dat het beeldend werken zoveel teweeg kan brengen in mensen. Daarbij vind ik het heerlijk om te werken met mensen die zelf verantwoording durven nemen voor de kwaliteit van hun leven.