Mijn Leven in Woord en Beeld

Mijn Leven in Woord en Beeld

 

Verhalen kunnen we in woorden én beelden vertellen. Als je teruggaat in je herinnering:

  • wie was jij dan als kind?
  • met wie leefde je samen, wat deed je graag en waar droomde je van als puber?
  • hoe heb jij de overgang naar volwassenheid beleefd?
  • welke obstakels en cadeaus ben jij op je levenspad tegengekomen?
  • wat heb je niet geleefd, dat nog vorm wil krijgen?

Ons levensverhaal dragen we met ons mee. Alles ligt al in ons geheugen en lichaam opgeslagen, niet chronologisch maar associatief en in thematische samenhang. In deze cursus volg je het spoor van je eigen levensloop door de verschillende levensfasen. Zowel verleden, heden als toekomst komen aan bod.

 

Werkwijze

 

Elke fase heeft z’n eigen dynamiek en ontwikkeling met daarnaast persoonlijke accenten, denk aan: vormende gebeurtenissen en ervaringen. Ter inleiding hoor je steeds iets over de kenmerken van de levensfase die centraal staat. Gerichte vragen helpen je terug te gaan in je eigen beleving. Met materialen en opdrachten passend bij die levensfase maak je helemaal op je eigen manier iets van jouw levenservaring zichtbaar in woord en beeld.

In het creatieve proces is er ruimte voor alles. En wanneer alles er mag zijn, kun je dingen ontdekken die je eerder nog niet zag. Dit kan je helpen om een rode draad te ontdekken, een nieuw perspectief te kiezen en betekenis te geven aan je leven. Je stimuleert zo bovendien je eigen scheppende vermogen en creativiteit, waarmee je vorm en betekenis geeft aan je leven nu.

Voor deze cursus van 5 dagen hoef je geen ervaring te hebben met autobiografisch schrijven en/of beeldend werken. Het gaat niet om “mooi” of “technisch goed”. Plezier in en je openen voor het creatieve en persoonlijke proces staan voorop.

 

Praktische informatie

 

Doelgroep: Volwassenen (algemeen geïnteresseerden), coaches, therapeuten, beginnend en gevorderd
Kosten: € 575
Docent: Sandra Frölich
Datums: zaterdagen 23 sept, 7 en 28  okt, 18 nov en 9 dec 2023
Lestijden: 10.00 uur – 16.30 uur
Materiaal: inclusief papier en schrijfboekje. Exclusief overige materialen zoals kleurpotloden, houtskool, bijenwaskrijt, pastel- en oliepastelkrijt, acrylverf. Deze zijn desgewenst in het winkeltje te koop.

Minimaal 4 deelnemers, maximaal 10

“Op de kruispunten van je leven, krijgt jouw bestemming vorm.”
~ Anthony Robbins