Ons levensverhaal dragen we met ons mee

Mijn Leven in Woord en Beeld

Mijn Leven in Woord en Beeld

Verhalen kunnen we in woorden én beelden vertellen. Als je teruggaat in je herinnering:

Wie was jij dan als kind?
Met wie leefde je samen, wat deed je graag en waar droomde je van als puber?
Hoe heb jij de overgang naar volwassenheid beleefd?
Welke obstakels en cadeaus ben jij op je levenspad tegengekomen?
Wat heb je niet geleefd, dat nog vorm wil krijgen?

Ons levensverhaal dragen we met ons mee. Alles ligt al in ons geheugen en lichaam opgeslagen, niet chronologisch maar associatief en in thematische samenhang. In deze cursus volg je het spoor van je eigen levensloop door de verschillende levensfasen. Zowel verleden, heden als toekomst komen aan bod.

 

Werkwijze

Elke fase heeft z’n eigen dynamiek en ontwikkeling met daarnaast persoonlijke accenten, denk aan: vormende gebeurtenissen en ervaringen. Ter inleiding hoor je steeds iets over de kenmerken van de levensfase die centraal staat. Gerichte vragen helpen je terug te gaan in je eigen beleving. Met materialen en opdrachten passend bij die levensfase maak je helemaal op je eigen manier iets van jouw levenservaring zichtbaar in woord en beeld.

In het creatieve proces is er ruimte voor alles. En wanneer alles er mag zijn, kun je dingen ontdekken die je eerder nog niet zag. Dit kan je helpen om een rode draad te ontdekken, een nieuw perspectief te kiezen en betekenis te geven aan je leven. Je stimuleert zo bovendien je eigen scheppende vermogen en creativiteit, waarmee je vorm en betekenis geeft aan je leven nu.

Voor deze cursus van 5 dagen hoef je geen ervaring te hebben met autobiografisch schrijven en/of beeldend werken. Het gaat niet om “mooi” of “technisch goed”. Plezier in en je openen voor het creatieve en persoonlijke proces staan voorop.

INFORMATIE

Praktische Zaken

Doelgroep: Volwassenen (algemeen geïnteresseerden), coaches, therapeuten, beginnend en gevorderd

Datums

Datums volgen

Tijd

van 10.00 tot 16.30 uur

Prijs

€ 575,-

Materialen

Inclusief papier en schrijfboekje. Exclusief overige materialen zoals kleurpotloden, houtskool, bijenwaskrijt, pastel- en oliepastelkrijt, acrylverf. Deze zijn desgewenst in het winkeltje te koop.

Docent Sandra Frölich

Docent: Sandra Frölich

In mijn werk als psychosociaal therapeut beeldend (ACT), zelfstandig schrijfdocent en ACT-trainer word ik met name geraakt in de autobiografische trajecten, die ik aanbied. In een periode van ziekte en revalidatie heb ik de kracht van beeldend werken bovendien aan den lijve ervaren. Ik ben onmeunig dankbaar dat ik mijn kennis en (levens-)ervaring nu bij ’t Pad kan bundelen en delen.