Psychosociaal Therapeut Beeldend  (PSW-4)

 

Counseling en kunst
De opleiding psychosociaal therapeut beeldend draait volledig om beeldend werken en oefenen in counseling. Dit studiejaar bouwt voort op het basisjaar (KIB) en  PSW-2 en PSW-3. Tijdens dit studietraject praten we over psychologische processen, over ACT, over transparantie en betrokkenheid. Allemaal cruciaal om een goede therapeut te worden. Je leert individuen te begeleiden en je leert de stappen van het kunstzinnige proces op gang te brengen. Onderdeel daarvan is het objectief vragen kunnen stellen naar aanleiding van de beelden. Deze route is gebaseerd op Acceptatie en Commitment Therapie (ACT). In dit spannende en leerzame traject groei je uit tot een Psychosociaal Therapeut Beeldend. Je kunt een eigen praktijk opstarten om mensen te begeleiden met een therapeutische hulpvraag zoals depressie, burn-out, relatievragen, fysieke klachten, psychosomatische klachten etc. Ook is het aansluiten bij een interdisciplinair team mogelijk.

Studiekosten 2023-2024: € 3.400
Mentorgesprek: € 90 per gesprek

Docenten: Marjan Raven, Annemieke Varkevisser, Nicole des Bouvrie.

Lesdag: vrijdag, 29 dagen
Lestijden: 10.00 uur – 16.30 uur
Gaat van start: 21 april 2023 (na PSW-3)
Andere studie-uren: intervisie, boekenlijst, oefensessies, modules bestuderen. Voor verdere specificaties zie studiegids.
Geaccrediteerd door KTNO.

 

Rooster 2023-2024 PSW-4 

 

Het verschil tussen waarden en doelen is dat doelen het eindpunt markeren dat je wilt bereiken, en waarden gaan over de reis daar naartoe.
Gijs Jansen