Workshops en cursussen bij Vrije Academie ’t Pad

Kunst, filosofie en psychologie

AKW – Cursus Atelierdocent KunstZinnig Werken

Cursus die je helpt bij het geven van kunstzinnige lessen.
Deze cursus is voor creatief docenten, coaches beeldend of degenen die daarnaar op weg zijn.

JIB – Cursus begeleider creatieve vorming voor jeugd en jongeren

In deze praktisch gerichte opleiding leer je hoe je middels beeldend werken ontwikkeling kunt stimuleren. De wereld en de eigen mogelijkheden ontdekken vanuit verschillende materialen en creatieve werkvormen.

Wil je als (creatief) docent, coach beeldend of anders geïnteresseerde zelf ervaren hoe je kinderen en jongeren beeldend kunt begeleiden op kunstzinnige wijze? Meld je dan aan voor deze opleiding.

Masterclass PsychoSociaal Werk

Workshops en netwerken
Met een workshop over relaties spijker je jouw kennis weer bij. Daarnaast kun je ervaringen en kennis delen met alumni. Deze terugkomdag is voor creatief docenten, coach beeldend en psychosociaal therapeuten beeldend. Heb je een vergelijkbare opleiding gedaan? Van hart welkom!

Bijscholing verwerking Rouw en Verlies

Verdriet uiten via kunst en creativiteit
Creativiteit helpt bij het uiten van emoties rondom rouw en verlies. Het wegstoppen van deze ervaringen kan leiden tot allerlei klachten. Wil je als creatief docent, coach beeldend of psychosociaal therapeut beeldend anderen helpen met verlies om te gaan op kunstzinnige wijze? Meld je dan aan voor deze cursus.

Filosofie voor de Kunstenaar

Praktische Filosofie als een handvat richting autonoom kunstenaarschap
Filosofie is een methode die onmisbare handvaten geeft aan autonome kunstenaars (in opleiding). In deze cursus zullen we deze praktische, filosofische handvaten gaan bekijken en vooral ook: ervaren en toepassen.

Voor wie?
Vaktherapeuten en coaches die de verbinding van filosofische concepten aangaande de mens met het beeldend werken willen verdiepen. Filosofen en filosofisch geïnteresseerden die theoretische concepten willen ervaren door middel van beeldend werken. Kunstenaars (in opleiding) die hun kunstzinnige proces willen verdiepen door middel van fundamentele filosofische gedachtegoed.

Achtergrond in filosofie of het maken van kunst is niet noodzakelijk. Openheid om je perspectief te vergroten, te reflecteren op je eigen kunstenaarschap en je handen uit de mouwen te steken wel.

Ben je geïnteresseerd in onze cursussen?

newspaper templates - theme rewards