Jeugd in Beeld

Onderzoek van je beeldende vermogen in je eigen jeugd en hoe dit weer in te kunnen zetten in de begeleiding van kinderen of volwassenen

Jeugd in Beeld

‘Het leven wordt achteruit begrepen, maar voorwaarts geleefd.’ Soren Kierkegaard.

We zijn vanzelf groot geworden, maar je bent niet vanzelf volwassen geworden. De uitspraak van Soren Kierkegaard geeft goed weer welke reis je gaat ondernemen in het half jaar Jeugd in Beeld. We nemen je mee op een reis in de tijd, waar je het avontuur aan gaat de verschillende leeftijdsfases te bezoeken. Je gaat ACTief en met gezonde nieuwsgierigheid, spelenderwijs en creatief op pad in het landschap van jouw jeugd.

Je blikt terug op het landschap van je herinneringen en de route die je hebt gevolgd. Beeldend, schrijvend, kijkend, luisterend, spelend. Vooral onderzoekend met verschillende materialen technieken en werkvormen. De ontdekkingen die je doet, inzichten die je creëert neem je mee om zelf in de praktijk uit te proberen.

Theorie en praktijk worden spelenderwijs met elkaar verweven.

JIB kent vier fases:
De magische wereld van het jonge kind
De fantasie van het basisschoolkind
De schaduw van de puber
De realiteit van de volwassene

Wat je ontdekt op je reis door bekend terrein en onontgonnen gebied geeft jou de mogelijkheid om dat uit te delen aan een ander. Creatief werken ontwikkelt inzicht, zelfvertrouwen en oplossend vermogen. Humor, experiment, compassie, kijken naar jezelf en de ander, spelen en leren, ervaren en doen, het komt allemaal voorbij.

Je leert jezelf en de weg hoe je daar bent gekomen kennen en dat geeft je handvatten hoe dit weer in te kunnen zetten in de begeleiding van anderen. Dit kunnen kinderen of volwassenen zijn waarbij de creatieve ontwikkeling in fases gestimuleerd mag worden. 

Dit traject wordt afgesloten met een certificaat en biedt je de mogelijkheid om in te stappen in PSW-4, Psychosociaal Therapeut Beeldend. Of je gaat voor het diploma Act Coach Beeldend, dat direct hierop aansluit.

Informatie over kosten en datums vind je hier.

‘Het leven wordt achteruit begrepen, maar voorwaarts geleefd’     Soren Kierkegaard.

newspaper templates - theme rewards