Wat is creativiteit? Wat is inspiratie?

Cursus/nascholing op zes zaterdagen vanaf januari 2020

Voor therapeuten, coaches, mensen die biografisch willen werken, creatief onderzoek willen doen naar hun persoonlijk proces.

Inspiratie en creatie

Wat is creativiteit? Waardoor kan een mens als kunstenaar geïnspireerd raken? Wat is toch dat speciale vermogen waarmee we plotseling nieuwe mogelijkheden zien, ideeën krijgen en dingen gaan maken?
Wetenschap kan niet verklaren hoe de mens zijn bijzondere scheppende vermogens heeft ontwikkeld, welke verder gaan dan van welke andere soort op aarde ook. Was het begin ervan toeval? Het blijft een mysterie.

Jij hebt dit vermogen – deze kracht in je. Soms is deze energie duidelijk voor handen en soms juist ver weg. Naar mate we meer kunnen omarmen wie we zijn en wat ons leven ons heeft gebracht, kunnen we onze innerlijke bron gemakkelijker vinden.

Deze cursus gaat over het zoeken naar wat jou inspireert en te experimenteren met hoe je dat in beelden kan vertalen – en wat dat jou brengt. We werken vanuit een creatie spiraal; in een getijdenboek verzamelen we stukjes inspiratie, waaruit we vragen en thema’s destilleren, die we met verschillende materialen, technieken en methodes uitwerken. 

Het doel is je inzicht en vertrouwen te geven om je eigen wegen tot creatie te ontdekken. We gebruiken hierbij o.a. analytisch denken, spel en oordeel-vrij kijken naar wat er bij een ieder naar boven komt. We beginnen de dag met een beweging- en meditatie moment. Gedichten, werk van kunstenaars en patronen uit de natuur worden aangereikt als inspiratie.

De cursus wordt in drie delen aangeboden;
• Compassie; met zachtheid kijken naar jezelf en waar je nu bent
• Innerlijke vrede; met overgave de stroom van het leven omarmen
• Kracht; Stil staan bij wat jou kracht geeft en je kracht tot uitdrukking brengen

Docent: Wieke van der Sluijs, assistent Verena van den Berg
Zaterdagen: 
11 jan, 8 feb, 7 maart, 4 april, 16 mei, 13 juni 2020
Kosten: € 575 

Lestijden 10.15 uur -16.30 uur
Materiaal: inclusief papier en A4 blancoboek
Exclusief: overig materialen zoals kleurpotloden, olie- en softpastelkrijt, deze zijn desgewenst in het winkeltje te koop.
Iedereen is welkom. Maximaal 12, minimaal 6 personen.

“Het Westen ontvangt zijn inspiratie van de zee, het Oosten van de bergen..” ~ Philip Claudel

newspaper templates - theme rewards