Vier dagen hedendaagse filosofie ervaren via beeld en lichaam!

Filosofie van de Ander

Cursusdagen: 28 september, 12 en 26 oktober en 16 november 2024

Ontdek filosofie eens op een andere manier.

Want filosofie is zoveel meer dan iets met moeilijke woorden en veel tekst en lastige concepten en namen. Filosofie gaat over hoe je in de wereld staat. Hoe je verantwoordelijkheid neemt voor wie je bent en wat je doet.

Filosofie gaat over hoe je bent en wat voor invloed dat heeft op de mensen om je heen. Filosofie is een houding, die je kunt onderzoeken en ondervinden door kunstzinnig bezig te zijn. En dat gaan we in deze cursus samen doen.

Onder leiding van filosofe dr. Nicole des Bouvrie, gepromoveerd in de hedendaagse filosofie en docent ACT en beeldende therapie op Vrije Academie ‘t Pad, gaan we in deze cursus vier dagen lang ons onderdompelen in de filosofie op de Pad manier – dus door te ervaren, te reflecteren en vooral veel beeldend zelf bezig te zijn. Niet (te veel) praten, maar doen dus. 

Er zullen elke dag een aantal filosofische concepten centraal staan, waar we door beeldende oefeningen mee aan de slag gaan en meer te weten over komen.

INFORMATIE

Praktische Zaken

De cursus gaat van start bij vijf deelnemers.

Datums

28 september, 12 en 26 oktober en 16 november 2024

Tijd

10.00 uur tot 16.30 uur

Prijs

€ 550

Materialen

Voor papier wordt gezorgd, zelf beeldend materiaal meenemen.
Voorafgaand krijg je een materialenlijst, er is een klein winkeltje aanwezig mocht je materiaal willen aanschaffen.

Docent: Nicole des Bouvrie

Als kunstzinnig filosoof (PhD, 2015) en psychosociaal therapeut beeldend benader ik het leven als een kunst, waarbij expressie in woord en beeld mijn belangrijkste motivatie vormen. Ik schreef mijn proefschrift over het menselijke verlangen naar radicale verandering en het belang van kunst, mystiek en filosofie om ruimte te geven aan dat verlangen (The Necessity of the Impossible, 2019).