Cursus/Nascholing: ACT voor therapeuten en coaches

Deze cursus is ontwikkeld ter inleiding en verdieping van ACT voor coaches en therapeuten. Acceptatie en Commitment Therapie zet zichzelf tot doel de cliënt in de richting van psychologische flexibiliteit te brengen. Aan de hand van een aantal pijlers worden zelfs de meest complexe psychologische problematiek in kaart gebracht zonder daarbij naïeve ideeën te hebben over het kunnen veranderen van het verleden of de gedachten waar iemand mee rondloopt. Wat volgens ACT wel mogelijk is en wat de praktijk ook laat zien, is dat de cliënt (en de therapeut zelf ook) anders met de dingen om kunnen gaan. In plaats van gefuseerd te zijn met een bepaald concept over wie je zou moeten zijn, leer je die gedachten als context te zien en kom je in het hier en nu waar een werkzame actie mogelijk wordt. Accepteren wat er is, in plaats van jezelf te verliezen door alle vermijdingstechnieken die je inzet.

Dat klinkt mooi, en er zijn boeken vol over geschreven. Maar hoe doe je dat dan, hoe pas je dit toe als therapeut in je eigen praktijk? Iets begrijpen en kunnen overdragen is leuk, maar het de cliënt kunnen laten ervaren en doormaken zodat het onderdeel wordt van zijn eigen mogelijkheden is het uiteindelijke doel.

In deze intensieve 6-daagse bijscholing/cursus komt het hele spectrum van Acceptatie en Commitment Therapie (ACT) aan bod. Op de manier die voor de Vrije Academie ’t Pad de basis vormt van al het leren: in combinatie met beeldend werken. Ervaren hoe het is om creatieve materialen en methodes in te zetten om de verschillende aspecten van ACT te verkennen en te leren inzetten in de therapeutische praktijk. Een cursus speciaal voor iedereen die al werkt als coach of therapeut en zich wil verdiepen in de nieuwe, holistische methode van ACT. En voor iedereen die graag ACT en beeldend werken wil leren verbinden, of voor wie een opfriscursus wil doen na afstuderen aan ’t Pad.

 

Praktische informatie

 

Toelatingseisen: Werkzaam zijn als (creatief/beeldend) therapeut / coach, of afgestudeerd als Psychosociaal Therapeut/Coach Beeldend aan Vrije Academie ’t Pad.

Kosten: € 750
Datums: 4 en 18 febr, 4 en 18 maart en 1 en 15 april 2023
Docent: Nicole des Bouvrie

Deze cursus gaat van start bij vijf deelnemers.

Interesse? Laat het ons weten.

Opmerking.
Voor iedereen met de intentie te gaan werken als therapeut/coach, is er de mogelijkheid om onder voorwaarden in te stromen in de opleiding tot Psychosociaal Therapeut/Coach Beeldend (PSW-3 en PSW-4).

“Niemand is in staat de mens zo grondig
om de tuin te leiden als hijzelf.” ~ Seneca