Opleiding Psychosociaal Werk Beeldend

Doen wat werkt

ACT!

Leven naar je waarden

De Vrije Academie ’t Pad staat voor een holistische aanpak van hoofd, hart en handen. De academie geeft betekenis aan de combinatie beeldende kunst en psychologie, waarbij een positief mensbeeld centraal staat. Dat maakt onze academie ideaal voor mensen die werken met personen met een burn-out, trauma en / of psychosociale problemen. Ook als je hier zelf mee te maken hebt, helpen onze opleidingen om jouw kracht te (her)ontdekken.

Holistisch werken
Hierbij gebruiken we de zes beginselen van Acceptance and Commitment Therapy (ACT) en het kunstzinnig proces. De hele mens met al zijn aspecten wordt door deze methode aangesproken. Leven is een creatief proces. Creatief en kunstzinnig werken, spiegelt hoe je dat doet en geeft je de mogelijkheid je te ontwikkelen als authentiek en autonoom mens. We stellen onszelf ten doel je hierin te begeleiden.

PSW-3 ACT praktisch beeldend werken toepassen in JIB en ACB 

Groei is delen wie je bent
Dit toegepaste studiejaar in de richting psychosociaal werk bestaat uit twee delen, voor elk deel schrijf je je apart in. Na het eerste deel kun je ook kiezen voor PSW-4 van anderhalf jaar.

JIB – Jeugd in Beeld 

Het eerste deel bestaat uit het onderzoeken van je beeldende vermogen in je eigen jeugd en hoe dit weer in te kunnen zetten in de begeleiding van anderen.

ACB – Act Coach Beeldend 

Het tweede deel leert je deze inzichten en jouw eigen creativiteit vorm te geven in coachende lessen voor jouw doelgroep gebaseerd op ACT.

Kosten studiejaar 2018-2019:

Deel 1 JIB:   € 1.225

Deel 2 ACB: € 1.225


Mentorgesprek: € 85
Docenten JIB: Monique van Vugt en Francien Hoving.

Lesdagen: donderdag, JIB ook twee keer op vrijdag
Lestijden: 10.00 uur – 16.30 uur

PSW- 4 Afstuderen als Psychosociaal Therapeut Beeldend

Counseling en kunst
De opleiding psychosociaal therapeut beeldend draait volledig om beeldend werken en oefenen in counseling. Dit studiejaar bouwt voort op de twee basisjaren en JIB. Toelating na getoonde geschiktheid door het team te bepalen via de entreetoets. Tijdens een studietraject van anderhalf jaar praten we over psychologische processen, over ACT, over transparantie en betrokkenheid. Allemaal cruciaal om een goede therapeut te worden. Je leert individuen te begeleiden en je leert de stappen van het kunstzinnige proces op gang te brengen. Onderdeel daarvan is het objectief vragen kunnen stellen naar aanleiding van de beelden. Deze route is gebaseerd op Acceptance en Commitment Therapie (ACT). In dit spannende en leerzame traject groei je uit tot een Psychosociaal Therapeut Beeldend.

Studiekosten 2019-2020: € 3.650
Mentorgesprek 2x: € 85 per gesprek
Docenten: Marjan Raven, Yvonne Bal, Annemieke Varkevisser, filosofiedocent Nicole de Bouvrie
Studiebegeleiders: Annemieke Varkevisser en Monique van Vugt
Lesdag: Om de veertien dagen op donderdag (totaal 34 lesdagen)
Lestijden: 10.00 uur – 16.30 uur
Gaat van start: 10 januari 2019
Andere studie-uren: intervisie, boekenlijst, oefensessies, modules bestuderen. Voor verdere specificaties zie studiegids.
Aangesloten bij de beroepsvereniging voor tekentaal.

 

Instromen met voldoende (therapeutische)vooropleiding en of ervaring is bespreekbaar in een intakegesprek. Om instroom januari 2019 mogelijk te maken zijn er op 27 november en 11 december 2018 twee studiedagen om je in te werken in de werkvormen van ’t Pad.
Kosten: € 400 inclusief digitaal de voor PSW-4 verplichte modules van de eerste twee studiejaren.
Docent: Marjan Raven

newspaper templates - theme rewards