Herondek jezelf bij Vrije Academie ’t Pad

Wij onderscheiden ons door:

De opleidingen op hbo niveau van de Vrije Academie ’t Pad onderscheiden zich dankzij een sterke rode draad gevormd door de beeldelementen. Kunst en psychologie sluiten hier naadloos op elkaar aan. Of je nu kiest voor beeldend psychosociaal therapeut, holistisch beeldend kunstenaar, atelierdocent of begeleider creatieve vorming voor jeugd en jongeren. Eén van deze richtingen kies je na twee basisjaren voor persoonlijke ontwikkeling. In de opleidingen bouwen we jouw kennis, ervaring en inzicht stapsgewijs op.

Erkende opleiding op maat
De academie werkt met ACT als basis van ons denken en handelen. Het studieaanbod varieert van werken met mensen tot psychosociale werkzaamheden, maar altijd met kunstzinnige elementen. Onze opleidingen zijn erkend en worden begeleid door bevlogen en ervaren docenten. Er zijn allerlei mogelijkheden om de opleidingen aan te passen naar jouw wensen. Bijvoorbeeld dankzij vrijstellingen en verkorte trajecten of door jaren als losse modules te volgen. Neem hiervoor contact op met de academie.

Holistische benadering
Vrije Academie ’t Pad staat voor de complete benadering van mens-zijn via hoofd, hart en handen en gaat uit van een betekenisvol waarde gericht leven. Ontdek wat je in je hebt en haal alles uit jezelf. Geniet van warme, sociale contacten en doe ruime ervaringen op om jouw kunnen te ontwikkelen. Vergroot jouw slagkracht in je persoonlijke leven en/of je werkzame leven. Een effectieve studie die jou helpt ontplooien als authentiek en autonoom mens.

Tekenen, schilderen, boetseren ….

Medium Beeldend
Voor onze opleidingen hoef je niet te kunnen tekenen. Affiniteit met beeldend werken is uiteraard wel relevant. De afstudeerrichting holistisch beeldende kunst haalt al jouw kunstzinnige verlangen naar boven. Voor zowel beginners als beeldend kunstenaars is dit een bezielend pad. In de psychosociale richting wordt er op speelse wijze met allerlei materialen gewerkt. Het laat zien wie je bent.

Persoonlijk ontwikkelingstraject

Deze studiejaren kun je ook als persoonlijk ontwikkelingstraject volgen. Je hoeft dan niet aan toetsen, examens en andere studie-eisen te voldoen.

Basistraining van twee jaar. Negen beeldelementen staan hier centraal. Leren kijken naar beeld, doen en kijken, benoemen en ervaren.

Na de basistraining van twee jaar kun je ook bij gebleken geschiktheid kiezen voor de route psychosociaal therapeut beeldend. Deze route is op basis van cognitieve gedragstherapie Acceptance and Commitment Therapy (ACT).

In de opleiding holistische beeldende kunst laat jij jezelf zien. In deze eigenwijze kunstacademie staan jouw verhaal, jouw creativiteit en jouw intuïtie centraal. De lessen dagen je uit je te verdiepen en jouw grenzen te verleggen. Via innerlijke en uiterlijke waarneming en vanuit diverse thema’s doe je onderzoek naar jouw scheppingsproces. Je transformeert en ontwikkelt je beeldende vermogen. Al schilderend, boetserend of scheppend kom je tot jouw authentieke resultaat. Laat jij de wereld zien wat je te vertellen hebt?

De opleiding Act Coach Beeldend helpt je kunstzinnige lessen uit te delen. Je leert groepen mensen te inspireren en geeft hoofd, hart en handen een gelijkwaardige plaats..

In elke fase van de menselijke ontwikkeling staat een specifiek thema centraal. Dit is uitgangspunt voor educatie via de beeldende vorming, maar meer dan dat! Het gaat dieper en is stimulerend. Ook herbeleef je je eigen jeugdjaren….

En nog veel meer… Interesse? Kom vrijblijvend langs op een Open Dag of neem contact met ons op!

Werken met mensen.

Wil jij mensen inspireren?

Werk met mensen en kunst

Act Coach Beeldend

De opleiding Act Coach Beeldend helpt je kunstzinnige lessen uit te delen. Je leert groepen mensen te inspireren en geeft hoofd, hart en handen een gelijkwaardige plaats.

Psychosociaal Therapeut Beeldend

Na de basistraining van twee jaar kun je ook bij gebleken geschiktheid kiezen voor de route psychosociaal therapeut beeldend. Deze route is op basis van cognitieve gedragstherapie Acceptance and Commitment Therapy (ACT).
Je kunt ook kiezen om naar HBK-3 te gaan om je verder kunstzinnig te bekwamen.

Instroom Psychosociaal Therapeut Beeldend

Als beeldend, kunstzinnig of tekentherapeut kun je instromen in het vierde jaar van de opleiding PsychoSociaal Werk.

Holistische Beeldende Kunst

Vertel jouw verhaal door kunst
In de opleiding Holistische Beeldende Kunst laat jij jezelf zien. In deze eigenwijze kunstacademie staan jouw verhaal, jouw creativiteit en jouw intuïtie centraal. De lessen dagen je uit je te verdiepen en jouw grenzen te verleggen. Via innerlijke en uiterlijke waarneming en vanuit diverse thema’s doe je onderzoek naar jouw scheppingsproces. Je transformeert en ontwikkelt je beeldende vermogen. Al schilderend, boetserend of scheppend kom je tot jouw authentieke resultaat. Laat jij de wereld zien wat je te vertellen hebt?

Ben je geïnteresseerd in onze opleidingen?

newspaper templates - theme rewards