Opleiding Holistisch Beeldende Kunst

Verleg je kunstgrenzen

Over de opleiding Holistisch Beeldende Kunst (HBK)

De opleiding voor Holistisch Beeldend Kunstenaar is een kunstacademie zoals er geen andere is. Kunst beweegt zich tussen emotie en vaardigheid. Hiertussen bevindt zich het scheppende vermogen. Op dit scheppende vermogen zitten door onze opvoedingscultuur vaak blokkades. Zoals bijvoorbeeld het idee dat kunst ontstaat uit ‘magische inspiratie’, of dat kunst alleen kunst is als je heel getalenteerd bent en zomaar meteen ‘mooie’ dingen maakt. Elk mens is creatief, elk mens kan tekenen/schilderen. Tenminste…. je moet er wel affiniteit mee hebben en het graag willen doen. Vergelijken is menselijk maar niet wenselijk. Vergelijken kan leerzaam zijn als je het open en onderzoekend houdt. Vergelijken om te kijken wie beter is werkt niet goed. Je verlamt jezelf, of je nu ‘beter’ voelt of ‘slechter’.
Techniek en vaardigheid zijn een integraal onderdeel van deze studierichting, evenals de kunstgeschiedenis en praktische filosofie.

HBK-3

Jij als eigenzinnig kunstenaar
De opleiding holistisch beeldende kunst helpt jou om een eigenzinnig kunstenaar te worden. Je verlegt grenzen en onderzoekt hoe beeldende kunst zich door de kunstgeschiedenis laat zien. Na de twee basisjaren persoonlijke ontwikkeling leer je je in dit derde jaar je uit te drukken via de verschillende beeldvormen van de moderne kunst van 1800 tot nu. Aan het einde van dit jaar laat jij jezelf zien in een expositie en je eigen portfolio en een expositie bij jou thuis.

Kosten studiejaar 2018-2019: € 2.495
Mentorgesprek: € 85
Docent: Liesbeth Veenhof                                                                          Docenten specials: Charlotte Ankoné, Mary Webster en Nicole des Bouvrie 

Lesdag: Om de veertien dagen op woensdag (totaal 19 lesdagen)
Lestijden: 10.00 uur – 16.30 uur

Dit studiejaar is ook zonder diploma-eisen te volgen.

HBK-4

Afstuderen als holistisch beeldend kunstenaar

Wie ben je en wat druk je uit in kunst?
De opleiding holistisch beeldende kunst rond je af in jaar 4, het afstudeerjaar. Als bezield beeldend kunstenaar leer jij je authenticiteit te verfijnen en uit te drukken. Jij bepaalt het thema van je onderzoek en scriptie en maakt een serie van minimaal drie inspirerende werkstukken. Tijdens het afstuderen werk je ook constant aan een ontwikkelingsdoek. Uiteindelijk heb je minimaal vier eindwerken voor je afstudeerjaar en sluit je af met een openbare expositie met een groep of alleen. Zo heb je een professionele basis en start van je beeldend kunstenaarschap.

Kosten studiejaar 2018-2019:
Mentorgesprek: € 85
Docenten: Liesbeth Veenhof
Lesdag: Om de veertien dagen op woensdag (totaal 19 lesdagen)
Lestijden: 10.00 uur – 16.30 uur
Examencommissie: Liesbeth Veenhof, Marjan Raven en Nicole des Bouvrie

Dit studiejaar is ook zonder diploma-eisen te volgen.

Expositie HBK-4 2013-2014

Het doel van de kunst is niet het uiterlijk van dingen weer te geven, maar het innerlijk… dat is de echte werkelijkheid.
Aristoteles

newspaper templates - theme rewards