Werken met groepen mensen

Leer anderen te inspireren in je eigen Atelier

Atelierdocent KunstZinnig Werken

Beeldend werken is niet alleen heel leuk, het opent ook nieuwe wegen. Het kunstzinnig proces is een manier om meer over jezelf, en je weg in het leven te leren kennen. Maar hoe deel je jouw opgedane kennis en ervaringen op zo’n manier dat je er anderen ook mee kunt motiveren zelf op hun eigen pad te gaan? Dat is geen gemakkelijke, maar wel een dankbare opgave, waar heel wat bij komt kijken. Hoe creëer je veiligheid in een groep? Hoe communiceer je? Welke kwaliteiten komen daarbij kijken?

In deze korte maar intensieve opleiding gaan we de uitdagingen aan die je te wachten staan als je voor een groep staat. Hoe maak je opdrachten die jouw leerdoel nastreven en waarbij je zowel de groep als het individu die voor je staat bereikt? Wat is een goed leerdoel, hoe zet je een zinvolle kunstzinnige les op?

In deze opleiding sta jij centraal. Wat heb jij te bieden? Wie ben jij, en hoe zet je je neer voor een groep, zodat je de inspiratie en motivatie die je in jezelf vindt ook over kunt dragen op de ander? Ontwikkel jezelf door dit te onderzoeken op een praktische manier. Leren vanuit ervaring, door te doen. Met elkaar en van elkaar leren. Daarvoor maakt het niet uit of je al jaren voor de klas staat, of pas net begint vorm te geven aan het idee een kunstzinnig atelier te willen openen.

Onder leiding van inspirerende docent Monique van Vugt, die na jaren voor de klas te hebben gestaan door middel van het kunstzinnig proces en ACT een traject in is geslagen, dat ze met veel enthousiasme weet over te brengen op studenten. Haar kernwoorden: humor, spelen, ont-moeten, sfeer, doen!

Kosten studiejaar 2017-2018: € 1.115
Mentorgesprek: € 85
Docent: Monique van Vugt
Lesdagen: Vrijdag en zaterdag in vier blokken en één terugkomdag in nader overleg.
Datums: 26 en 27 januari, 23 en 24 februari, 23 en 24 maart en 20 en 21 april 2018

Lestijden: 10.00 uur – 16.30 uur

Als de wereld begrijpelijk was, zou er geen kunst bestaan.
Albert Camus

newspaper templates - theme rewards