JIB – Jeugd in Beeld

Cursus Creatieve Vorming

Creatieve Vorming voor jeugd en jongeren

Jongeren helpen groeien
In de cursus creatieve vorming jeugd en jongeren staat via het onderzoeken en opnieuw beeldend vormgeven van jouw eigen jeugd een essentiële vraag centraal. Hoe stimuleer je de ontwikkeling in elke fase van de ontwikkeling van het mensenkind.
In acht dagen (vier blokken van twee met twee geheel verschillende benaderingen door twee verschillende docenten) ontdek je op basis van Acceptance and Commitment Therapy (ACT) antwoorden op deze vraag. Met als doel uit te gaan delen op jouw manier aan de ontwikkeling van jeugd en jongeren. Zo ontwikkelen jongeren inzicht, zelfvertrouwen en probleemoplossend vermogen (en jij ook).

Kinderen gezond uitdagen

Je leert op praktische wijze hoe kinderen met hoofd, hart en handen hun ontwikkelingsfases creatief versterkt kunnen krijgen. Elke cursusdag draait om een ontwikkelingsfase van de maar ook jouw eigen jeugd. Je krijgt na inschrijving regelmatig per mail informatie, verdieping en opdrachten over de leeftijdsfase die bij elke cursusdag wordt behandeld. Je sluit de cursus af met een creatief portfolio en het certificaat ‘Jeugd in Beeld’.

Cursus voor iedereen die met jeugd werkt en/of de eigen jeugd wil onderzoeken

Deze cursus is geschikt voor iedereen die op enige manier, maar vooral beroepsmatig, met kinderen en jeugd werkt. Er is een beperkt aantal plaatsen beschikbaar.

Praktische informatie

Kosten studiejaar 2017-2018: € 1.095
Mentorgesprek optioneel: € 85
Docenten: Monique van Vugt en Carolien de Wit
Lesdagen: Vrijdag en zaterdag 

    • 22 en 23 september   Magie
    • 20 en 21 oktober        Fantasie
    • 17 en 18 november    Schaduw
    • 15 en 16 december    Realiteit
    • Terugkomdag na overleg

Lestijden: 10:00 – 16:30 uur

Ontdek wat we voor je kunnen betekenen

newspaper templates - theme rewards